Biraz Ondan Biraz Bundan

lutfiözbilen

 

Levent Bey’den,  “Yazarlarımız arasında sizi de görmek istiyoruz, bir sayfa ayırdık sizin için, düşünür müsünüz?”  sorusuna, daha “Memnuniyetle” cevabını vermeden kafamda yüzlerce konu belirdi, sayfanın dizaynı yapıldı. Fakat kağıda dökmeye gelince  “Hangi konu ile başlasam?..” sorusu ciddi bir hal aldı. Bir türlü karar veremedim, o yüzden kimsenin sıkılmaması, okuyan herkesin bir şey bulabilmesi adına “biraz ondan, biraz bundan”  bahsedeceğim.

İşim gereği yıllarca seyahat ettim, aynı yatakta 3 gün üst üste yatınca mutlu olurdum.  Türkiye’nin muhteşem güzelliklerine şahit olurken, yemek yemeyi çok sevdiğimden bir çok  güzel restaurant ve mekan keşfettim.  Şu sıralar, Ankara’dan çok uzaklaşamasam da, keşiflere devam…

Geçen hafta 28.si düzenlenecek Ahçılar Festivali’nin organizasyonunu görüşmek için Mengen Belediye Başkanımız Sayın Osman Erarslan’ı ziyarete gittik.  Sayın başkanımızın her zamanki gibi muhteşem misafirperverliği ile bizi ağırladığı o günde,  başkanımıza TÜM-KARDER Derneği’nden verilen “18 İlin En Başarılı Belediye Başkanı”  ödül törenine de denk geldik, kendisini tekrar kutluyoruz. Yolunuz düşmese de özel olarak gidip görebileceğiniz bir mekan Mengen Lezzet Dunyasi. Önden gelen taş fırın bazlaması, manda kaymağı ve bal ile başlayan ziyafet şölenine, sac kavurma ile devam etmenizi ayrıca Bolu’muzun meşhur tereyağını da unutmamanızı tavsiye ederim.iki haftadır devam eden meşhur Dukan diyetimi deldiğim tek yerdi.  Mart ayında düzenlenen 19 Bimy(Bilgi İslem Merkezi Yoneticileri ) toplantısında 4 günde 4 kilo alarak gelince… Son gün kahvaltıya tabağımda birkaç (!) parçayla otururken, arkadaşlarımın bana güldüğünü fark ettim, “Ne oldu?” dedim,  “Kızmak yok,” dediler, Bir arkadaşım “arkadaşlar, Lütfi’ye uzaktan bakınca KANAL D logosuna ne kadar çok benziyor” demiş. Hepimiz güldük lakin bana dokunmuş olacak ki, 3 haftada 7 kilo verdim, sevgili Cengiz, duyurulur…

1 Mayıs İşçi Bayramını tatilinde, Sabah şirketteki arkadaşlar ile kahvaltı yapmaya İncek’te NeVü adında bir mekana gittik. Serpme kahvaltısı dışında  papağanından maymununa, sincabına kadar bir çok hayvanı görebileceğiniz güzel bir yer. Haftanın belli günleri de fasıl varmış. Yalnız genç bayanlar dikkat! Hemen arka bahçede halihazirda bir nikah masası mevcut.  Tatlı dilli beylerin, gece ikna edip, arka masada nikah kıydırıp, ertesi gün, “Nasıl yani…” dedikleri konusunda dedikodular var, AMAN HA!…

Bu arada, sizi bilmem ama ben uzun ve karlı kışın ardından mangal sezonunu da açtım. Cumartesi gecesi eşimle, sevgili Osman Sungur’un sahibi olduğu BUTCHA Restaurant’ta”muhtesem bir yemek yedik. Gerçi kendimi şarküteri reyonuna gidip gelmekten alı koyamadığım için bizim romantik yemek “gastronomik yemek” oldu. Mangal sezonunun açılışına layık, el yapımı ve özel terbiye edilmiş ürünlerle mangalımızı taçlandırdık. Senelerin bilişimcisi Osman Sungur ‘u tebrik ediyor,  yeni şubelerini bekliyoruz.

“Biraz ondan, Biraz bundan”la onumuzdeki sayida gorusmek uzere….
Lutfi Ozbilen
Lutfi@fokusakemi.com

İlgili Yazılar

Web Statistics