KVKK Uyum Süreci ve Uygulama Yol Haritası |

Uzun süredir tasarı halinde bekleyen ve 7 Nisan 2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren ‘6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’, kişisel verilerin işlenmesinde öncelikle özel yaşamın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen Tüzel ve Gerçek  kişilerin yükümlülükleri ile yerine getirmesi gereken kuralları düzenleme amacını hedeflemektedir.

İlgili Kanun’da belirtilen istisnalar haricinde, kişisel veriler ilgili kişinin açık rızası olmaksızın işlenemeyecek; üçüncü kişilere ve yurt dışına aktarılamayacaktır. Kanun’da ayrı ayrı maddelerde de belirtilmiş olan bu maddelere uyulmaması halinde, kurumlar idari para cezasına çarptırılabileceklerdir. Kanuna göre kişisel verileri ihlal edenlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörülmektedir. Ayrıca bu veriyi ihlal yolu ile ele geçiren kişiye de 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilebilir. İdari para cezaları ise yerine getirilmeyen madde(lere) göre değişmek üzere 5,000 TL’den 1,000,000 TL’ye kadar artabilmektedir.

 

  • KVKK’nın amaç ve kapsamı
  • Kişisel veri, özel nitelikli nedir?
  • Kişisel verileri işlemenin temel ilkeleri ve şartları
  • Veri sorumlusunun görevleri ve veri sorumluları sicili
  • Silme, yok etme, anonimleştirme
  • Verilerin aktarılması, hak ve yükümlülükler
  • Yaptırımlar (suçlar ve kabahatler)
  • Kişisel Verilere İlişkin Kanun ve Mevzuatlar
  • KVKK Kanunu’nun Gerekçesi
  • TCK Açısından Kişisel Veriler
  • KVKK’nın Hukuki Açıdan Değerlendirilmesi
  • KVKK öncesinde yapılması gereken hazırlık çalışmaları
  • KVKK’nın kurumsal yazılımlarda (ERP, CRM) meydana getireceği değişim
  • KVKK’nın ihtiyaç duyduğu dokümanlar
  • KVKK kapsamında güncellenmesi gereken sözleşmeler
  • KVKK’nın İK departmanına etkileri ve aksiyon planları
  • KVKK kapsamında doküman, belge ve data güvenliğinin sağlanması
  • Nasıl bir KVKK Yönetim Sistemi Kurulmalı,

 

  • Workshop
    • Soru ve cevaplar, değerlendirmeler.

 Detaylı Bilgi için : Oya Ünal ; 0545 442 1420 / oya@fokusakademi.com

 

KAYDOL

(KVKK Eğitim bilgilerini “Diğer Eğitimler” altında bulabilirsiniz.)

İlgili Yazılar

Web Statistics